Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Aanvullen pensioen met hasj mislukt

okt 11, 2017

In het Noorse Bergen is een Nederlands stel gepakt dat probeerde met de smokkel van hasj hun pensioen aan te vullen. De vangst bleek meteen de grootste drugsvangst ooit te zijn voor de Noorse douane.
De man (68) en vrouw (71) namen vanuit Denemarken de ferry naar Noorwegen, waar de douane na aankomst 100 kilo cannabis vond in hun Volvo XC 90.

De smokkel was professioneel voorbereid want de drugs zat verstopt in geheime ruimtes onder de voorstoelen, achterbank en kofferruimte van de luxe SUV. Een speurhond kwam de verborgen lading tijdens een routinecontrole van de douane op het spoor. De recordvangst met een geschatte straatwaarde van 1,5 tot 4,7 miljoen Noorse kronen (zo’n 160.000 tot 500.000 euro) dateert al van 5 september maar werd pas vandaag bekendgemaakt in het belang van het onderzoek.

De Noorse politie vermoedt dat er meer mensen betrokken zijn bij de drugssmokkel en dat de Nederlandse pensionado’s als koerier werkten voor een drugsbende. Dat vermoeden houdt onder meer verband met het feit dat het stel dit jaar al eerder in Noorwegen was: in april en juni.