Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Acht arrestaties door combiteam havens

nov 13, 2023
haven

Op dinsdag 7 november heeft het Combiteam Havens, bestaande uit politie, FIOD, Rijksrecherche en het Openbaar Ministerie, acht verdachten gearresteerd. De arrestaties zijn het resultaat van een gecoördineerde actie waarbij de verdenkingen variëren van grootschalige cocaïnesmokkel tot wapenbezit en niet-ambtelijke corruptie.

Huiszoekingen

Onder de gearresteerden bevinden zich vier Rotterdammers, een Ridderkerker, een persoon uit de gemeente Moerdijk, een dakloze man, en een vrouw uit Rotterdam, variërend in leeftijd van 23 tot 55 jaar oud. Huiszoekingen op diverse locaties resulteerden in de inbeslagname van gegevensdragers, drugs, contant geld en verschillende wapens.

Volledige beperking

Direct na hun aanhouding zijn de verdachten onder volledige beperking geplaatst, wat voorlopig gehandhaafd blijft. Tijdens de voorgeleiding aan de rechter-commissaris is besloten dat alle acht verdachten de komende 14 dagen in hechtenis blijven. Om het lopende onderzoek niet te verstoren, worden er momenteel geen verdere details bekendgemaakt.

Combiteam Havens

Het Combiteam Havens zet zich in voor het onderzoeken van georganiseerde ondermijnende criminaliteit, met name gericht op de integriteit en veiligheid van havens zoals die van Rotterdam en Vlissingen. De zaak wordt nauwgezet vervolgd door het samenwerkingsverband.

Het helpt geen donder

Task forces, combiteams, internationale samenwerking, HARC, het mag allemaal wat kosten. En het helpt geen donder, al tientallen jaren niet.