Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Advocaat naar ombudsman met thuistelers

nov 7, 2017

Advocaat Mr. Veldman gaat zich nog harder inzetten voor de wietkweker dan tot nog toe al het geval was. Deze keer doet hij een oproep aan de thuiskwekers die onlangs zijn gepakt met vijf of minder planten. De gebundelde gevallen zullen worden aangeboden bij de Nationale Ombudsman.

Inmiddels zijn er ontelbaar veel gevallen bekend waarbij de overijverige politie – die alsmaar klaagt dat er mankracht tekort is – de kleine thuiskweker overvalt en een paar planten in beslag neemt. Planten die in verreweg de meeste gevallen werden gekweekt uit pure noodzaak omdat de verzekering cannabis niet meer vergoedt en het kopen van wiet in de coffeeshop is voor iemand die om medische reden cannabis gebruikt amper te betalen.

De centrale doelstelling van de Taskforce hennepbestrijding is iedereen die met hennep te maken heeft een zo hard mogelijke dreun uit te delen. Deze dreun treft vooral de kleine thuisteler. Hier moet spoedig een einde aan komen. Stuur daarom jouw verhaal per e-mail naar: [email protected].