Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Albanese of Marokkaanse cocaïne

nov 1, 2017

Tot voor kort waren het voornamelijk Marokkanen die de handel in cocaïne in handen hadden in de hoofdstad van Nederland. Maar er is serieuze concurrentie in aantocht en die komt uit Albanië. De politie heeft dinsdag een anderhalf jaar durend onderzoek afgerond met de aanhouding van zeven Albanese verdachten. De zeven zouden deel uitmaken van een grote Albanese misdaadgroep.

De politie werkte in het onderzoek samen met de Italiaanse autoriteiten, die nog veel meer Albanezen op de korrel hebben. Volgens Het Parool kwamen tijdens het onderzoek ruim honderd Albanese criminelen in beeld, een zorgwekkende mededeling. Zeker als je ziet dat er bij de invallen waarbij de Albanezen werden aangehouden drie vuurwapens, een handgranaat, tientallen kilo’s cocaïne, forse geld­bedragen en veel softdrugs werd gevonden. De Albanezen deinzen nergens voor terug en rekenen met harde hand af als er concurrenten op de markt zijn.

Er is voor de eindgebruiker wel een voordeeltje want de Albanezen schijnen uitsluitend zeer goede kwaliteit cocaïne op de markt te zetten. De mannen gingen slim te werk en woonden in peperdure appartementen waarbij de bijbehorende garages onopvallend toegankelijk waren. Er werd veelvuldig gebruik gemaakt van verborgen ruimtes in auto’s en woningen die op ingewikkelde en vernuftige wijze geopend konden worden met gebruikmaking van de nieuwste technieken.

In Engeland hebben Albanese criminelen de halve cocaïnemarkt in handen; ze beheersen hele winkelstraten en hebben hun drugs­winsten geïnvesteerd in vastgoed en horeca. Recherche en justitie in Amsterdam vrezen dat ze dat ook hier zullen proberen.

De Marokkanen die cocaïne verhandelen in Nederland beschikken over cocaïne dat in Colombia geproduceerd is. De Albanezen beschikken over cocaïne uit Ecuador en daar wordt dus kennelijk een betere kwaliteit gemaakt, of de Albanezen versnijden minder waardoor het eindproduct beter is. De coke komt binnen via de havens van Rotterdam, Antwerpen, Hamburg en Bremen.

Dat het volgens justitie door en door corrupte Albanië wil toetreden tot de Europese Unie, baart de opsporingsdiensten, de Belastingdienst en de gemeente zorgen. Politie en justitie pleitten al voor het herinvoeren van een visumplicht voor Albanezen. Albanese criminelen trouwen geregeld met Roemeense prostituees om in West-Europa een legale status te bemachtigen.