Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Amerongse drugsdealer opgepakt

mei 23, 2022

Vrijdagavond 20 mei hield de politie twee mannen van 20 en 25 jaar uit Amerongen aan, op verdenking van het handelen in drugs. De politie doet hiernaar verder onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Spoileralert: het helpt niets, maar de propaganda loopt weer.

Eerder onderzoek

De politie kwam de mannen op het spoor door een eerder onderzoek dat draaide en door diverse anonieme meldingen.  Dit leidde vandaag tot de aanhouding van deze verdachten.

Handelen in drugs

Drugshandel ligt voor een groot deel ten grondslag aan ondermijningsproblematiek. Het witwassen van criminele winsten leidt tot verregaande vermenging van onder- en bovenwereld, de enorme bedragen die omgaan in de drugswereld hebben een aantrekkende werking en de bescherming van die enorme (financiële) belangen leidt tot excessief geweld, niet zelden in de openbare ruimte. Inmiddels is de overheid doordrongen van de ernst van de situatie en is de bestrijding van drugshandel en -productie prioriteit bij de politie en partners.

Bron politie.nl Foto: Pixabay

Opmerkelijk

Dat de bestrijding van drugshandel prioriteit heeft bij de politie is slechts ten behoud van de vele banen die met de opsporing en vervolging verbonden zijn. Want zoals de politie zelf ook zegt, de oorlog tegen drugs is volkomen zinloos.