Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Ayahuasca’s lichtere zijde

mrt 13, 2024
Ayahuasca liaan caapi

Wanneer je denkt aan Ayahuasca, denk je misschien aan diepe spirituele reizen, het ontmoeten van voorouderlijke geesten of het in het gezicht staren van je diepste angsten, vergezeld door een sjamaan met een verenhoed. Maar wat als ik je vertel dat er een lichtere, misschien zelfs hilarische kant is aan deze heilige liaan? Laten we duiken in de wereld van Banisteriopsis caapi Ourinhos – de “kleine goud” onder de Ayahuasca-varianten.

Hoog percentage MAO-remmers

Ah, de glorieuze MAO-remmers, de feeststarters van het Ayahuasca-bal. Dankzij hen wordt elke Ayahuasca-sessie niet alleen een reis door je psyche, maar ook een onbedoelde detox die je nederig maakt. Stel je voor: je bent omringd door mensen in een diepe spirituele trance, en plots… wordt de ceremonie een stuk aardser. Ja, Ayahuasca is de enige spirituele ervaring die komt met een ingebouwde fysieke purge. “Purgerende werking” is eigenlijk gewoon een chique manier om te zeggen “Maak de baan vrij!”

Gebruik

De dosering kan variëren, maar één ding blijft constant – de onvoorspelbaarheid van de ervaring. Of je nu kiest voor 25 gram van de vredige Ourinhos of 150 gram van de wilde Trueno, de uitkomst is als Russische roulette met een kosmisch pistool. Het ene moment zit je nog rustig te mediteren, het volgende moment heb je een diepgaand gesprek met een sprekende jaguar die beweert je belastingadviseur te zijn.

Ingrediënten

We verkopen alleen de liaan, niet de bladeren. Dit is waar het magische trio harmine, harmaline en tetrahydroharmine om de hoek komt kijken. Denk aan hen als de drie musketiers van het bewustzijn – klaar om je te verdedigen tegen de sleur van de realiteit en je mee te nemen op een avontuur. Maar vergeet niet, het zijn ook de schelmen die verantwoordelijk zijn voor de momenten waarop je je realiseert dat praten met planten eigenlijk best logisch is.

Ayahuasca Light

En als de krachtige Trueno-variant, oftewel “donder”, je iets te intens lijkt, geen zorgen! Onze speciale “Ayahuasca Light” biedt al het spirituele inzicht met slechts de helft van de existentiële crisis. Perfect voor degenen die hun ego willen behouden en toch de kleurrijke kant van het universum willen zien.

Dus de volgende keer dat je overweegt om je aan te sluiten bij een Ayahuasca-ceremonie, onthoud dan dat zelfs de meest heilige ervaringen hun lichte momenten hebben. Wie weet, misschien vind je tussen de visioenen en de wijsheid door ook een goede dosis humor. Want zoals het oude gezegde luidt: een lach per dag houdt de dokter weg, maar een goede purge reinigt de ziel.