Belg opgepakt voor grootste drugszaak ooit

kaapstadMaandag werd een 48-jarige Belg werd maandag opgepakt op de luchthaven van het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. De man wordt verdacht betrokken te zijn bij één van de grootste drugszaken ooit in het land, waarbij het doel was om een ton (1.000 kilogram) heroïne Europa binnen te smokkelen.

Het vermoedelijke brein achter de handel, een Nederlander, is nog altijd voortvluchtig. Zaak kwam aan het rollen door de ploegbaas van een wijnboerderij in het Zuid-Afrikaanse Villiersdorp. Deze man vond verdeeld over verschillende kratten wij ongeveer een ton heroïne. De straatwaarde van dit spul bedraagt zo’n 19 miljoen euro. De bestemming van de wijn – en dus ook de lading drugs: Europa.

Het onderzoek naar een van de grootste drugszaken ooit in het land wees al snel in de richting van een Harley-Davidson dealer; een Nederlander. Bij een huiszoeking in zijn zaak in Somerset West werden onder meer een Lexus, drugs en twee laptops in beslag genomen. Van de verdachte was echter geen spoor, vermoed wordt dat hij zich in Nederland schuilhoudt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *