Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Benauwde uithalers bellen de Wouten

Containers in de haven

In de Rotterdamse haven zijn drie uithalers van drugs de afgelopen nacht opgepakt nadat ze zelf de politie hadden gebeld. Ze belden de politie omdat ze vastzaten in een container op een schip dat lag aangemeerd aan de Maasvlakte. Volgens de politie kregen de drie geen lucht meer.

Ingehuurd

De verdachten zijn tussen de 18 en 25 jaar oud en worden momenteel verhoord. Volgens de politie gaat het om zogenoemde uithalers. Dat zijn vaak jonge mannen of jongens die door drugsbendes worden ingehuurd om naar Nederland gesmokkelde drugs uit zeecontainers te halen.

Opmerkelijk

“Wij worden niet vaak door uithalers zelf gebeld, dat is wel uniek”, zegt een woordvoerder van de politie. Veel vaker worden uithalers betrapt door de douane of agenten als ze een container proberen open te breken. Ook worden ze vaak betrapt als ze over hekken klimmen van het haventerrein.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *