Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Beveiliging haven 010 in handen van criminelen

jan 13, 2021
Container

Bij een bedrijf zoals de Rotterdamse haven werken 1200 mensen om er jaarlijks bijna 470 miljoen ton aan goederen doorheen te sluizen. En dan gaat het wel eens mis.

50.000 kilo

In 2019 ging het ook wel eens mis, want toen werd er volgens het OM 33.732 kilo coke onderschept. Dat geeft je te raden hoeveel er wel doorheen glipt en in 1 of ander neusgat verdwijnt uiteindelijk. De schattingen lopen uiteen, maar reken op tenminste 50.000 kilo.

Beveiliging

Het beveiligen van de haven is essentieel onderdeel van de bestrijding van de drugssmokkel. En nadat het eerst de douane was die corrupt bleek, is het nu het grootste beveiligingsbedrijf van de haven, Securitas, dat wordt namelijk tot aan het management nagenoeg gerund door criminelen.

Reactie Securitas

De aanhouding van twee Securitasbeveiligers in de haven van Rotterdam, afgelopen zomer, is nog maar het topje van de ijsberg van de corruptie binnen het bedrijf. Dat stellen medewerkers, advocaten en bronnen rond een politieonderzoek naar de smokkel van 4000 kilo cocaïne via de haven. Volgens hen vervulden criminelen zelfs leidinggevende functies binnen Securitas en rekruteerden ze met opzet nieuwe corrupte beveiligers.” Securitas betreurt de ophef en herkent zich niet in het geschetste beeld. “Securitas noemt de verdenking van de medewerkers verschrikkelijk. ,,Het druist in tegen de waarden en ethiek van ons bedrijf’’, reageert een woordvoerder. ,,We hebben integriteit hoog in het vaandel staan en besteden veel aandacht aan het werven van medewerkers. Die worden allemaal gescreend.”

War on drugs

Wederom wordt er bewezen dat de war on drugs never nooit gewonnen of verloren wordt, maar uitsluitend geld en slachtoffers kost. Al zo lang als dit blog van Wapwinkel met artikelen op internet verschijnt, is justitie vele honderden miljoenen aan het stuk slaan in deze zinloze oorlog. Een oorlog die echt niet alleen gevoed wordt door het feit dat er mensen zijn die drugs gebruiken. Een oorlog die echt niet alleen gevoed wordt omdat er mensen zijn die drugs smokkelen. Een oorlog die echt niet alleen gevoed wordt omdat er mensen zijn bij justitie die het strafbaar houden.