Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Bierbrouwer stapt in wiet

okt 30, 2017
Bier- en wijnproducent Constellation Brands heeft 200 miljoen dollar uitgetrokken als investering in een bedrijf dat medicinale wiet kweekt. De maker van Corona koopt met dit bedrag een belang van bijna 10 procent in de Canadese Canopy Growth Corp.

In Canada wordt cannabis vanaf volgend jaar ook voor recreatief gebruik gelegaliseerd. In de Verenigde Staten is wietgebruik in de meeste staten verboden, al wil een meerderheid van de bevolking daar verandering in brengen. Constellation Brands zegt vooralsnog geen plannen te hebben om wiet te verkopen in de VS of andere landen totdat dat volledig legaal is. Wel wordt gewerkt aan drankjes op basis van cannabis voor de Canadese markt. Cannabis producten zijn in staten waar thc houdende producten legaal zijn bijzonder populair.

Door de investering van Constellation Brands wordt Canopy nu op bijna 2 miljard dollar gewaardeerd. Daarmee is het de grootste beursgenoteerde producent van wiet. Constellation Brands kan als onderdeel van de deal zijn belang in Canopy op een later moment nog verdubbelen.