Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Bijna 6000 wietplanten en stekken

apr 30, 2021

Deventer – De politie heeft op donderdag 29 april een combinatie van hennepplanten en stekken aangetroffen aan de Osnabruckstraat in Deventer. Het gaat om een totaal aantal van bijna 6000. De planten en stekken zijn in beslag genomen, evenals twee motoren en een auto. Het onderzoek loopt en vooralsnog is er niemand aangehouden.

Stekkerij

De stekkerij en tevens kwekerij werd aangetroffen in een bedrijfspand tijdens een gezamenlijke controle met de gemeente en de Belastingdienst. Samen met verschillende partners worden er vaker controles uitgevoerd in de strijd tegen ondermijning.

Hoge prioriteit

Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Daarbij schuwen ze geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. Naast deze alarmerende gevolgen zorgen wietkwekerijen voor brandgevaar en verloedering (redactie: hoe dan?). De aanpak ervan heeft dan ook hoge prioriteit.

Bron en foto: politie.nl

Hoge prioriteit, maar zinloos

Het heeft volgens bovenstaand politiebericht de hoogste prioriteit, maar het is volslagen zinloos zeggen ze zelf. Waarom spreekt de politie zichzelf tegen en gaan ze ondanks de torenhoge kosten met deze zinloze jacht op een plant? Jij mag het zeggen.
De oorlog tegen de teelt en het gebruik van de cannabisplant is volslagen zinloos. Vrijwel de complete Nederlandse bevolking en zelfs de politie zelf weet het inmiddels wel: de oorlog tegen drugs is een oorlog die justitie nooit gaat of kan winnen. Sterker nog, ze wakkeren criminaliteit aan door een oorlog te voeren. Hoe harder justitie jaagt, des te interessanter wordt het voor criminelen om drugs te produceren. En sinds het begin van de oorlog tegen drugs is er geen pilletje duurder geworden, is de kwaliteit niet veranderd en is de criminaliteit rondom drugs alleen maar gestegen. Het aantal opgerolde wietkwekerijen blijft stabiel, er wordt geen jointje minder gerookt, geen pilletje minder geproduceerd en geen grammetje minder gesnoven.
En we verzinnen dit niet zelf hoor, ook de politie denkt er zo over zoals we kunnen lezen in deze uitgebreide analyse van de politie zelf.