Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Bijzondere wietkwekers gaan het proberen

sep 14, 2018
Hoe kweek je wiet

Een opmerkelijk gezelschap wil in Breda legaal wiet gaan kweken. Het gaat om een huisarts, een advocaat en een plaatselijke politicus. Zij willen een legale wietplantage opzetten.

Ronald Roothans, advocaat Peter Schouten en politicus Joep van Meel gaan voor hun bedrijf N.V. Project C een vergunning aanvragen. Het plan is om een wietkwekerij op te gaan zetten van 6.000 vierkante meter waarmee jaarlijks een productie van 12 ton cannabis mogelijk is. Dat is ongeveer de hoeveelheid die de coffeeshops in Breda en Tilburg samen verkopen.

Ze willen dat de opbrengst deels ten goede komt aan verbetering van de verslavingszorg en aan wetenschappelijk onderzoek naar het gebruik van cannabis. Met het plan wil het drietal inspelen op een vier-jarig experiment dat de rijksoverheid in werking wil stellen voor de teelt van cannabis en de levering aan coffeeshops. Die proef zal op gemeentelijk niveau worden uitgevoerd. Begin volgend jaar maakt de regering bekend welke gemeenten aan het experiment gaan deelnemen. De gemeente Breda gaf al verschillende keren aan dat ze graag deelnemer zijn in de proef.

Hoe kweek je wiet