Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Bitcoin als geaccepteerd betaalmiddel

Bitcoin betalen

Betalen in een online smartshop zoals Wapwinkel is super eenvoudig gemaakt met de acceptatie van Bitcoin als geldig betaalmiddel. Steeds meer klanten kiezen voor deze snelle en vrijwel anonieme betaalmethode.

Is Bitcoin wel veilig?

Over veiligheid van de Bitcoin hoeven we niet te twisten. Veel veiliger dan een Bitcoin transactie is er niet mogelijk op dit moment. Veilig en anoniem betalen met digitaal geld, hoe werkt dat dan precies? In de wereld van de bitcoin zijn geen banken nodig. Met Bitcoins -of een deel van een Bitcoin- kun je namelijk betalen zonder de tussenkomst van een financiële instelling. Iedereen die bitcoins gebruikt is in principe eigenaar van het systeem. Een reeks gebruikers controleert onafhankelijk van elkaar iedere transactie die op zich weer uniek is in de blockchain.

Afrekenen met Bitcoin is

  • supersnel
  • eenvoudig
  • mogelijk via iDeal
  • vrijwel anoniem
  • bijna zonder kosten

Hoe koop je een Bitcoin?

Bitcoin(s) kopen is niet zo ingewikkeld meer als een paar jaar geleden en het blijkt ook nog eens een prima investering. De koers van deze digitale munt is het afgelopen jaar van 10.500 euro naar 55.500 euro gestegen. En je hoeft niet te starten met een hele Bitcoin mocht je van dit soort bedragen schrikken. Je kunt ook een stukje Bitcoin kopen, voor € 100.- bijvoorbeeld. Bitcoins kopen kan bij een Nederlands bedrijf online. Een paar klikken en je bent al eigenaar en je betaalt je Bitcoin gewoon via iDeal.
Klik hier om Bitcoin te kopen met iDeal.

Koop BTC
De Bitcoin lijkt alleen maar meer waard te worden

Waar kan je betalen met Bitcoin?

Naast onze online smartshop en headshop betaal je met Bitcoin ook in steeds meer winkels, horecagelegenheden en hotels. Wereldwijd zijn er inmiddels duizenden bedrijven die bitcoins accepteren. Het land El Salvador heeft de Bitcoin zelfs tot wettig betaalmiddel gepromoveerd in het land.

Hoe anoniem is Bitcoin?

Bitcoin is anoniem in de zin dat er geen rekeningnummer of dat je geen namen of andere persoonsgegevens kan terugvinden. Bitcoin is niet anoniem omdat alle transacties openbaar zijn op de blockchain. Gebruikt iemand telkens hetzelfde ontvangstadres, dan kan je (met een beetje moeite) het adres herleiden naar een persoon. Voorwaarde is dan wel dat de transacties eindigen bij een tradingplatform, want van hardware wallet naar hardware wallet is traceren vrijwel onmogelijk. Het intensief speuren naar mogelijk illegale Bitcointransacties kost veel tijd en geld en zal zeker niet worden ingezet als iemand een doosje vloei koopt.

Is betalen met Bitcoin wel snel?

Een bitcoin transactie is over het algemeen binnen tien minuten afgehandeld, in de meeste gevallen zelfs sneller. Op het moment dat jij bitcoin verstuurt, wordt je transactie meteen opgenomen in het bitcoin netwerk. Maar deze transactie moet dan nog wel gecontroleerd worden en dat kost wat tijd. Die controle dat doen nodes en miners. Deze miners verwerken jouw transactie in een blok en gemiddeld wordt eens in de tien minuten een blok toegevoegd aan de blockchain. 

Ook bij een Bitcoin betaling geldt: voor 16.00 afgerekend is diezelfde dag nog verzonden

Verstuur je geld via je bankrekening naar een ander land, dan kan het soms dagen duren voordat het geld aankomt, zeker als dat naar een land buiten Europa is. Daar komt nog eens bovenop dat je je scheel betaalt aan transactiekosten. Bij een betaling met Bitcoin maakt de afstand niet uit voor de verwerkingsduur. Bitcoins versturen naar je buurman duurt net zo lang als Bitcoins versturen naar Australië. En de kosten zijn te verwaarlozen.

Kan je zelf Bitcoins maken?

Als je zelf Bitcoins wilt maken dan kan dat. Er kunnen maximaal 21 miljoen Bitcoins gemaakt worden. Dit aantal wordt bereikt in 2140. Dit gaat via het zogeheten minen van bitcoins. Op het moment van schrijven zijn er 18 miljoen Bitcoins gemaakt. Tegenwoordig is bitcoins minen minder lucratief dan in de begindagen van bitcoin. Mocht je toch aan de slag willen gaan met minen, dan kan dit ook om een andere reden. Je zorgt er namelijk mede voor dat transacties op het netwerk worden verwerkt. Door te minen hou je samen met duizenden anderen het netwerk in stand.

Bitcoin minen
Zelf Bitcoins maken

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *