Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Bloedzakken met cocaïne onderschept

mei 10, 2023
Cocaïne in bloedzakken

Colombia – Op de luchthaven van Medellin in het Zuid Amerikaanse Colombia heeft een speurhond van de Colombiaanse autoriteiten gedaan waarvoor hij was getraind en dat is drugs ontdekken. De hond ontdekte het op een zeer opmerkelijke plek. Hij sloeg aan op een doos met bloedzakken bedoeld voor Nederland.

Bloedzakken

Ruim 1,6 kilo cocaïne zat verstopt in bloedzakken. De Colombiaanse politie deelt foto’s van de gevonden drugs. Het gaat om 1.62 kilo vloeibare cocaïne die in doorzichtige zakken zat. De vloeistof had een rode kleur en op het label stond dat het om biologische bloedtesten ging. Na ontvangst wordt er in een speciaal lab weer poeder van gemaakt.

Rode kleurstof

Volgens de autoriteiten van het Zuid-Amerikaanse land waren de drugs onderweg naar Amsterdam. Onderzoek wees uit dat de cocaïne vermengd was met een rode kleurstof om het op bloed te doen lijken. De drugssmokkel zou het werk zijn geweest van de georganiseerde misdaad.

Deze stof werd onderworpen aan de voorlopige identificatietest van PIPH, die positief was voor cocaïnehydrochloride, met een nettogewicht van 1.629 gram

Anti-Narcotica Politie

Oorlog duurt voort

Zolang als de overheden jagen op drugs, zullen criminelen zoeken naar methoden om het te smokkelen en gaat dat door de hoge bedragen waarmee de drugshandel gemoeid is, ook gepaard met een hoge vorm van geweld.

Foto: Politie Colombia