Blowende taxichauffeur de Sjaak

speekseltest-020

Vrijdagavond trof de politie van Amsterdam tijdens een verkeerscontrole een bestuurder aan die vermoedelijk onder invloed van drugs was. Agenten in burger zagen de man even daarvoor op een parkeerplaats een ‘joint’ draaien en oproken en gaven dit door toen de man wegreed in de richting van de controleplaats.

Bij een voorlopige test op de controleplaats scoorde de bestuurder positief, waarop hem op het bureau bloed werd afgenomen. Onderzoek bij het NFI zal uitwijzen of de man daadwerkelijk te veel wiet had gerookt om zijn voertuig te besturen. Zoja, dan riskeert de man niet alleen een boete, maar wellicht ook een extra maatregel omdat hij op dat moment een taxi bestuurde.

Het besturen van een voertuig onder invloed van verdovende middelen is al enige tijd strafbaar, net als bij alcohol. Sinds enkele maanden maakt de politie echter gebruik van een voorlopige speekseltest die op straat al kan uitwijzen of er een verdenking is van drugsgebruik.

Bron en foto: Facebook pagina Politie Amsterdam Nieuw-West Zuid

Door Flappie

Eén gedachte over “Blowende taxichauffeur de Sjaak”
  1. Wat is precies “teveel wiet”? Is daar een wettelijke max. van?

    Ik dacht dat als je gepakt werd met wiet dat het dan niet uitmaakte hoeveel je geblowd hebt maar dat het om het feit gaat dát je geblowd hebt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *