Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Cannabis aangetroffen bij growshops

okt 31, 2018

Nieuwegein – Maandag 29 oktober 2018 hebben de Belastingdienst, de gemeente Nieuwegein en de politie samen een bezoek gebracht aan twee vermoedelijke growshops in de stad. Met het bezoek wil de overheid controleren of de growshops zich aan de regels houden en niet meewerken aan grootschalige (illegale) hennepteelt.

Bij het eerste adres werd een flinke handelshoeveelheid hasj en hennep aangetroffen en een grote som contant geld. De politie heeft de drugs en het geld in beslag genomen en stelt een onderzoek in. Bij het tweede adres zijn producten aangetroffen die gebruikt worden voor grootschalige hennepteelt. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Dergelijke controles vinden dit najaar in heel Midden-Nederland plaats. Een growshop mag goederen leveren voor kleinschalige thuisteelt van hennep voor eigen gebruik, die wordt gedoogd. Wanneer een growshop bepaalde producten in huis heeft, dan kan dat wijzen op het mogelijk maken van grootschalige (illegale) hennepteelt. Dit is strafbaar.

Volledig beeld

De gemeenten en Belastingdienst voeren deze controles gezamenlijk uit, daarbij ondersteund door de politie voor de handhaving van de openbare orde. De samenwerking (onder het RIEC-convenant) maakt het mogelijk de verschillende gegevens die tijdens de controle worden opgehaald naast elkaar te leggen. Daardoor ontstaat een vollediger beeld en kan de overheid uiteindelijk slagvaardiger optreden. Ook krijgt de overheid met zo’n actie beter zicht op de activiteiten van de ondernemingen, bezoekers en toeleveranciers.

Bron: politie.nl

Beurzen

Wereldwijd zijn er verschillende beurzen waar volstrekt legaal wordt gehandeld en gesproken over grootschalige cannabis teelt. Teelt die in steeds meer landen gewoon is en die ten dienste staat van zowel de medicinale als de recreatieve gebruikers.

Nederland acteert nog steeds spastisch in dit kader en houdt ontelbaar veel banen in stand zoals in bovengenoemd bericht weer blijkt. Deze banen gaan ten koste van de staatskas, terwijl de legalisatie natuurlijk een tegenovergesteld effect kent.
Growshops kunnen flink uitbreiden en zullen meer personeel aan moeten nemen als de kweek van deze prachtige groene plant gelegaliseerd wordt.