Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Cannabis beurs Growlands

mrt 4, 2020

Op 28 en 29 augustus mogen we sinds 2007 weer eens een echte cannabis beurs verwachten in ons land. De Jaarbeurs in Utrecht is dan het toneel van Growlands.

Buitenland

Wie een cannabisbeurs wilde bezoeken moest daar de afgelopen dertien jaar voor naar het buitenland afreizen, want daar gingen ze wel goed door de laatste jaren. Van Barcelona tot Praag, van Berlijn tot Wenen en van Kopenhagen tot Athene schoten in het nieuwe millennium cannabis en hennepbeurzen uit de grond.

Nederlandse vinding

Het concept cannabisbeurs is onmiskenbaar een oer Nederlandse vinding. Al in de vroege jaren negentig ontwikkelde Boy Ramsahai, destijds uitgever van Highlife Magazine, deze combinatie van consumenten- en ‘business to business’ beurs voor liefhebbers, thuistelers en de cannabisbranche. Die branche stond toen nog in de kinderschoenen en was een vrijwel uitsluitend Nederlandse aangelegenheid.

Volwassen branche

Dat is veranderd. Anno 2020 is er een volwassen Europese cannabissector, met een enorme variëteit aan producten. Aan de andere kant van de oceaan, in de VS en Canada, gaan de ontwikkelingen en de innovatie nog veel harder. De know how en ervaring die Nederland de afgelopen vijftig jaar heeft opgebouwd met cannabis en hennep wordt daar ten volle benut.

Smokers lounge

In de gebouwen van de Jaarbeurs is roken verboden, maar in de direct naast de beurshal gelegen buitenruimte wordt een comfortabele Smokers Lounge ingericht waar roken en verdampen van cannabis is toegestaan. Er is een ruim aanbod aan catering en een uitgelezen programma van masterclasses, paneldebatten en presentaties, met topsprekers en experts uit binnen- en buitenland.

Entreeprijs

Voorverkoop €7,50 per dag of €10 voor beide dagen. Kassa €10 per dag, €15 voor beide dagen. Voor het geld hoef je het dus niet te laten.

Meer informatie kan je vinden op de website www.growlands.nl