Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Capelse verkeersrazzia, de resultaten

mrt 28, 2022

Het persbericht opent met “Knock knock… constant gebeuk van georganiseerde criminaliteit tegen onze samenleving, noemen we ondermijning”. Deze sleepnetmethode levert vanzelf resultaten op. Als je immers ieder huis binnenvalt, deur na deur, dan tref je ook meer dan voldoende zaken die niet mogen. Maar de burgers blij de verhalen van de overheid geloven dat drugs bestreden moet worden omdat het levensgevaarlijk zou zijn.

Actie

Samen met de gemeente Capelle en de belastingdienst hielden we hier donderdag een actie tegen aan de Zevensprong in Capelle a/d IJssel. Met informatie vanuit onze kentekenplaatherkenning (ANPR) hebben we verschillende automobilisten gecontroleerd en scooters op de rollerband gezet. En met succes.

Scooters

Totaal zijn er 70 scooters gecontroleerd; 8 reden er te hard en 3 stuks waren opgevoerd.
Vier aanhoudingen onder automobilisten voor het rijden onder invloed van drugs en/of drank.  En een aanhouding wegens onderzoek witwassen, de verdachte kon meteen zijn auto inleveren.

11.000 euro

Door de inningen van de belastingafdeling van de Gemeente Rotterdam is er beslag gelegd op bijna 11.000 euro.

Ondermijning

Wat een razzia als deze nu te maken heeft met die enorme dreiging van al die drugsdealers is onbekend. Er is welgeteld 1 verdachte van witwassen aangehouden. Een verdachte. Geen drugs, geen wapens, geen afgepakte Porsches, geen pakken geld die op een achterbank lagen. En toch lijkt de samenleving dit soort acties te tolereren.