Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Cassatie van Laarhoven kan 5 jaar duren

jan 25, 2018

Verontrustend nieuws op de redactie vanmorgen in de zaak Johan van Laarhoven.  Op 23 juni 2017 kreeg Johan in Hoger Beroep een celstraf van 75 jaar opgelegd, waarvan hij effectief minimaal 20 jaar moet uitzitten. Maar in november gingen de Thai in cassatie.

De cassatie is slechts voor de vorm, want de opgelegde straf is al maximaal en dus zal er geen andere straf uitkomen. Wat met de cassatie is bereikt, is dat het wel vijf jaar kan duren voor er een nieuwe uitspraak komt. En daarmee wordt er een dikke streep geheeld door de mogelijkheid om na vier jaar verblijf in de hel van Thailand het restant van de straf onder menselijke omstandigheden uit te zitten in Nederland. Want de voorwaarde voor een dergelijke mogelijkheid is dat de straf onherroepelijk is.

Johan is echt ten einde raad en wij vertikken het om erin te berusten dat van Laarhoven niet meer levend terugkeert op Nederlandse bodem. Daarom vragen we onze lezers om ten minste de Facebook pagina Justice for Johan te liken. Maar mocht één van de lezers contacten hebben die iets in deze zaak kunnen betekenen, schroom dan niet om contact op te nemen met ons. Wij zorgen er dan voor dat we je in contact brengen met de juiste personen.