Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

CDA wil van Nederland gevangenis maken

jan 10, 2017
Foto: Twitter account CDA

DEN HAAG – Als het aan het CDA ligt, dan keren we na de verkiezingen straks terug in de middeleeuwen. De partij komt met een onwerkelijke reeks aan maatregelen om de criminaliteit rondom drugs aan te pakken.

Families van iemand die wiet teelt moeten worden aangepakt, met 1 xtc pil op zak ben je straks strafbaar, de coffeeshops moeten dicht en zo nog een hele reeks angstaanjagende maatregelen. Om even met de eigen termen van het CDA te spreken: moge god behoeden dat deze partij met hun middeleeuwse gedachten straks deel gaan nemen aan de regering!

We citeren van de website van het CDA:

Het opblazen van een gemeentehuis met auto’s vol explosieven, de bedreiging van burgemeesters en raadsleden, het dumpen van levensgevaarlijk XTC-afval in bossen en natuurgebieden, de infiltratie van criminele netwerken in onze samenleving, de politiek en het openbaar bestuur.  Keer op keer heeft het CDA in de afgelopen jaren gewaarschuwd voor een sluipende opmars van criminelen in het openbare leven. Het kabinet was te druk bezig met de eigen veiligheidspropaganda en liet de zaak faliekant uit de klauwen lopen.

De berichtgeving van de afgelopen dagen over de ondermijning van de samenleving door schatrijke criminelen, nietsontziende motorclubs en buitenlandse maffia, is dan ook een hard en meer dan terecht verwijt aan het kabinet en de coalitiepartijen VVD en PvdA.  Deze jaarwisseling bleek dat zelfs zijn eigen agenten het vertrouwen in de minister kwijt zijn. Hun oproep was ongehoord hard, maar zeer terecht.

Het CDA is duidelijk: het Nederlandse drugsbeleid is failliet en op het gebied van veiligheid moet het roer om. Drugs is troep en treft juist vaak de meest kwetsbaren in onze samenleving, die al genoeg problemen hebben. Als je weet dat het grootste deel van de Nederlandse teelt en productie voor het buitenland is bestemd, snap je dat legalisering niets oplost. Wij gaan criminelen niet belonen, maar bestraffen voor slecht gedrag. Daarom stelt het CDA verschillende maatregelen voor, lees ze hier (PDF alert!)

Tot hier en niet verder! Aanpak (drugs)criminaliteit 10-01-2017.pdf