Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Cel geëist voor dealer die agent aanreed

aug 25, 2022
Politieagent

In een poging aan de politie te ontkomen, gaf een drugsdealer op 7 januari vol gas. Hij sleurde daarbij de agent mee die aan zijn portier stond en reed een ander in de rug aan. Vandaag stond de man terecht voor onder meer poging doodslag op een agent.

De agenten waren afgekomen op meerdere meldingen dat bij een wooncomplex drugs werden gedeald. Nadat ze hadden gezien dat de verdachte inderdaad vanuit zijn auto drugs verkocht, besloten ze in te grijpen. Een van de agenten liep naar de auto, trok het portier open en pakte de man vast om hem aan te houden. Maar die gaf daarop plankgas.

Agent werd meegesleurd

De agent werd meters meegesleurd met de auto voordat hij zich kon losmaken. Zijn collega, die op dat moment naar hun eigen auto rende om de achtervolging in te zetten, werd zonder pardon door de verdachte aangereden. De agent belandde met een harde klap op de motorkap. Uiteindelijk viel hij daar ook weer vanaf, waarna de wielen van de auto hem op een haar na misten.

Enkel eigen belang

Volgens het Openbaar Ministerie heeft verdachte zich schuldig gemaakt aan drugs dealen, poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel aan de eerste agent en poging doodslag op de tweede agent. Verdachte heeft alleen maar oog gehad voor zijn eigen belang – hij wilde zo snel mogelijk weg komen, zelfs al was dat ten koste gegaan van het leven van een ander.

Forse gevangenisstraffen

Het zijn feiten waarop forse gevangenisstraffen staan. Daar komt nog bij dat het Openbaar Ministerie extra zwaar tilt aan feiten die worden gepleegd tegen personen die een publieke taak uitvoeren, die staan voor de veiligheid van onze maatschappij. De officier van justitie eiste tegen de verdachte een straf van 36 maanden waarvan 6 voorwaardelijk, en het intrekken van het rijbewijs voor twee jaar.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Bron: Openbaar Ministerie