Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Celstraf geëist voor drugs- en wapenbezit

jun 22, 2023
Glock

Vandaag stond een 41-jarige man uit Maastricht voor de rechter, beschuldigd van drugshandel en wapenbezit, met als hoogtepunt 49 illegale vuurwapens actief in de verkoop.

Flinke bijdrage aan geweld

Volgens de officier van justitie heeft zijn handelen een enorme bijdrage geleverd aan zwaar gewelddadige en ernstige criminele activiteiten. Het Openbaar Ministerie Limburg (OM) vraagt daarom een gevangenisstraf van vijf jaar.

Telefoon doorzocht

De zaak begon toen de politie een vermoedelijke drugsdeal op straat observeerde en de man arresteerde. Tijdens de arrestatie onderzocht de politie zijn telefoon, waaruit bleek dat hij niet alleen betrokken was bij straathandel, maar ook toegang had tot tientallen handvuurwapens. Dit leidde tot het vermoeden dat hij en onbekende mededaders actief in wapenhandel waren.

Glock

De 49 aangeboden handvuurwapens waren van het bekende type Glock. Hoewel de man niet de hoofdverantwoordelijke leek te zijn, “heeft hij actief deelgenomen aan het wapenbezit en de verkoop ervan,” aldus de officier van justitie. De man beweerde dat de wapens op de foto’s nep waren, maar deze claim werd overtuigend weerlegd door een wapendeskundige. Hij weigerde ook de locatie van de wapens te onthullen en de personen op de foto’s te identificeren. De officier van justitie benadrukte: “Het bezitten van vuurwapens vormt een onaanvaardbaar gevaar voor de veiligheid van personen en heeft een grote impact op de samenleving.”

Uitspraak over twee weken

De uitspraak van de rechter volgt over twee weken. Blijf op de hoogte van deze en andere belangrijke rechtszaken in Limburg en Maastricht door onze updates te volgen.