Celstraffen voor drugsafval vervoerders

DEN BOSCH – Twee mannen die aan- en afvoer voor drugslabs verzorgden, kregen woensdag een strafeis te horen van 20 en 24 maanden.

De twee (49 jaar, uit Veldhoven en 45 uit Eindhoven) kwamen in 2014 al in beeld door tips die een ander aanwezen: de bekende harddrugscrimineel Peer S. Het onderzoek naar hem kwam niet verder dan een witwas-aanklacht, maar voor Stef en Wil verliep het anders. Het tweetal werd in november aangehouden. Toen bleek ook dat er op verschillende plekken vele honderden jerrycans en gasflessen waren geslagen met drugsafval en grondstoffen voor de productie van drugs De vondsten werden gedaan in Mariahout, Son en Asten in Noord Brabant.

Opvallend was ook het Opel-busje waar de twee altijd mee rondreden. In de laadvloer was een gat gezaagd, zodat ongezien drugsafval op straat of in riolen kon vloeien; eventueel tijdens het rijden.

De twee ‘hadden dat gat al die tijd niet opgemerkt’ vertelden ze tijdens de zitting. Ook wisten ze niks van alle opgeslagen chemicaliën. De advocaten René van den Boom en Bert de Rooij vonden het bewijs niet steekhoudend, maar officier M. Lemstra wel. De man uit Veldhoven verdient volgens haar twee jaar cel, de Eindhovenaar vier maanden minder.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *