Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Chauffeurs beroofd door nepagenten in Brabant

mrt 20, 2023

Veghel, Uden, Sint Hubert – De laatste tijd krijgt de politie meldingen van berovingen door nepagenten. Vrachtwagenchauffeurs van buitenlandse afkomst worden staande gehouden en onder dreiging wordt er geld buitgemaakt. De recherche doet onderzoek naar de zaken.

Beroving

Een buitenlandse chauffeur met een autoambulance is afgelopen woensdag rond 13.00 uur staande gehouden op de Hapseweg in Sint Hubert. Een lichtkleurige BMW kwam naast de chauffeur rijden en door nepagenten is een bord met ‘Stop Polizei’ getoond. De agenten droegen geen uniformen maar lieten in sommige gevallen een vermoedelijk nep politiepasje zien.

Drugs en geld

Nadat de chauffeur stopte vroeg de nepagent om drugs en geld. Het slachtoffer vertelde dat hij geen drugs had maar wel geld. De man wilde naar het dichtstbijzijnde politiebureau gaan om daar verder te praten, maar op dat moment trok de nepagent een wapen. Onder dreiging daarvan heeft het slachtoffer duizenden euro’s afgestaan. De nepagenten zijn toen in onbekende richting vertrokken.

Vijf meldingen

Woensdag 15 maart heeft de politie in totaal nu 5 meldingen gekregen. In de regio Veghel/Uden waren dat er 4, waarbij autohandelaren door nepagenten staande zijn gehouden en waarbij tienduizenden euro’s is buitgemaakt. De politie vermoedt dat deze berovingen door dezelfde groepering is gedaan.

Het signalement van één van de nepagenten:
– Stevig postuur;
– Lichte haarkleur;
– 170cm/ 175cm lang;
– Blanke huidskleur;
– Mondmasker (coronamasker) op;
– Doorzichtige handschoenen (zoals verkrijgbaar bij tankstation);

Bel 112 of vraag om identificatie

De recherche wil dan ook iedereen waarschuwen die op pad gaat en staande gehouden wordt. Bij twijfel vraag altijd naar de identificatie van de politieagent en bel gelijk 112 als het niet klopt.

Getuigen

De politie is druk bezig met het onderzoek, maar alle hulp is zeer welkom. Heb je informatie of heb je iets verdachts gezien waarbij een chauffeur staande is gehouden? Of heb je misschien camerabeelden of dashcambeelden van een personenauto die verdacht achter vrachtwagen of autoambulances rijdt? Laat he dan weten en neem contact met ons op via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Bron: politie.nl, afbeelding: politie.nl