Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Chocoladeletter voor volwassenen

nov 4, 2017
Chocoladeletter met likeur 43Foto: Facebook bakkerij Oegema

Je kunt van Nederlanders best wel zeggen dat ze ondernemend zijn. Nu het kinderfeestje Sinterklaas weer bijna aan de beurt is, komen er weer innovatieve ideeën zoals de kaasletter, een soort chocoladeletter maar dan van kaas. Maar een bakker uit Dedemsvaart doet daar nog een schepje bovenop met een chocoladeletter gevuld met likeur.

Begin dit jaar maakte bakker Jimmy Braat van Bakkerij Oegema uit Dedemsvaart een gebakje met de likeur Licor 43 waar bijzonder enthousiast op werd gereageerd. Waarom dat succes niet voortzetten, dacht hij. Het resultaat is een chocoladeletter, gevuld met de likeur. En dat heeft hij geweten.

Sinds de publicatie van een witactie op zijn Facebookpagina zijn de bestellingen bijna niet bij te houden voor de bakker. De prijs: je naam in de gevulde letters. Het bericht heeft as we speak 15.000 reacties.

Hij is er zelf een beetje beduusd van. “Ik word platgebeld en gemaild met bestellingen. Het is eigenlijk absurd, ik ben maar een klein bakkertje.” Hij schat dat hij al honderden van de Licor 43 letters verkocht heeft.

kaasletter
Kaasletter