Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Cocaïne handelaren gepakt met 200 kilo

nov 21, 2017
Wit poeder

Op 10 november werd er in Brielle een flinke hoeveelheid cocaïne in een bestelbus aangetroffen die onderweg was naar een oud ijzer boer in Brielle.

De Rotterdamse rechtbank lastte 90 dagen voorlopige hechtenis voor drie betrokkenen: twee van 31 en 35 jaar uit Rotterdam en een 57 jarige gast uit Zwijndrecht.
Volgens het OM ontving de Landelijke Eenheid van de politie op 10 november informatie uit ‘een lopend Nederlands onderzoek’ over een bestelbus met vermoedelijk cocaïne aan boord. Uit nader onderzoek is toen gebleken dat deze partij cocaïne op het adres van een groothandel in ijzer en staalschroot in Brielle afgeleverd moest worden.

Diezelfde ochtend zag een observatieteam van de politie hoe de bestelbus achter een taxi kwam aanrijden bij het bedrijfspand. Een man wachtte de voertuigen op, waarna de bestelbus en taxi het bedrijfspand binnenreden. Nadat de deur van het pand gesloten werd, ging die kort daarna weer open en maakte de bestelbus aanstalten te vertrekken. De politie hield vervolgens de drie mannen aan, een buiten en twee in het pand. Er werden meteen huiszoekingen gedaan. In totaal werd 38 kilo van het witte poeder aangetroffen.

Op het bedrijventerrein trof de politie ook nog een andere bus aan die, op grond van overtredingvan de Opiumwet, is onderzocht. Daarbij werd een verborgen ruimte aangetroffen. Verder zijn er in het kantoor van het bedrijfspand een GPS-tracker en diverse documenten aangetroffen, die mogelijk verband houden met verdovende middelentransporten.