Cocaïne sporen in bloed Spaanse trucker

Bij de Spaanse vrachtwagenchauffeur die eind vorige maand inreed op een groep mensen in Nieuw-Beijerland is cocaïne in zijn bloed aangetroffen. Dat heeft het Openbaar Ministerie gisteren laten weten tijdens een zitting van het gerechtshof in Den Haag. Volgens het gerechtshof Den Haag is er “een aanwijzing geconstateerd voor de aanwezigheid van een concentratie cocaïne en een omzettingsproduct in het bloed van de verdachte”. Een omzettingsproduct is een stof die door het lichaam gevormd wordt tijdens het afbreken van een geneesmiddel of drug.

Voorlopig vrij

Gisteren diende het hoger beroep dat het OM had ingesteld tegen de beslissing van de rechtbank Rotterdam om de Spanjaard voorlopig vrij te laten. De advocaat-generaal betoogde dat dat besluit moest worden teruggedraaid, vanwege het cocaïnegebruik van de 45-jarige trucker en omdat hij geldproblemen heeft. Er zijn wel strenge voorwaarden verbonden aan de vrijheid van de man.

Bron: rechtspraak.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *