Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Cocaïne tussen bevroren vlees

Vlees bevroren

Rotterdam – 42 kilo drugs in container met bevroren vlees. Tijdens een controle in de Rotterdamse haven heeft de douane, afgelopen zondag 21 mei 2023, een partij van 42 kilo cocaïne onderschept. De straatwaarde van de partij drugs is 3,1 miljoen euro.

Container uit Brazilië

De partij verdovende middelen werden aangetroffen in een container die vanuit Brazilië per zeeschip naar Rotterdam was vervoerd. De container was geladen met bevroren vlees. De verdovende middelen zaten verstopt in de constructie van de koelcontainer. De lading vlees was bestemd voor een bedrijf in Dordrecht, maar dit bedrijf heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken.

HARC-team

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en  het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd door het Team Bijzondere Bijstand.

42 kilo cocaïne tussen bevroren vlees

Bron en foto: Openbaar Ministerie

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *