Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Cocaïne tussen schroot aangetroffen

nov 24, 2023
schroot

In Spanje is 561 kilo cocaïne in beslag genomen, die verborgen zat in containers met schroot. De drugs bevond zich in zes grote metalen cilinders te midden van duizenden kilo’s schroot. Deze lading was aan boord van vier containers die vanuit Panama naar de haven van Valencia waren verscheept.

Loods in Castellón

In Castellón zijn vier personen gearresteerd in een loods op een bedrijventerrein waar de containers werden afgeleverd. Bij de arrestatie werden ook 23.315 euro aan contant geld en zwaar gereedschap aangetroffen, waarschijnlijk bedoeld om de cilinders open te slijpen.

Verschil in gewicht

Het onderzoek begon in oktober na een tip over de vier containers met schroot. In de haven van Valencia werd al snel vastgesteld dat de cilinders verdacht waren vanwege hun overgewicht. De autoriteiten besloten de containers gecontroleerd af te leveren in Castellón.

Scannen werkt niet

Het laden van cocaïne met schroot als deklading verkleint aanzienlijk de kans dat het tijdens een scan wordt ontdekt. In oktober werd in Spanje al cocaïne in schroot aangetroffen, en een soortgelijk incident deed zich voor in november in Rotterdam. Deze zendingen kwamen respectievelijk uit de Dominicaanse Republiek en Costa Rica.