Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Cocaïnewasserij in Bergen op Zoom

jan 23, 2023
wasserij

Bergen op Zoom – Politiemensen hebben donderdagmiddag 19 januari 2023 een 40-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. In de woning van de man aan de Antwerpsestraatweg bleek namelijk een klein drugslab te zitten. De politie vermoedt dat het om een cocaïnewasserij gaat. Ook trof de politie een grote hoeveelheid soft- en harddrugs aan.

Wietspullen

Politiemensen waren bezig met een onderzoek naar de verdachte en waren naar zijn huis gegaan. Toen ze zijn huis en garage doorzochten, troffen ze allerlei spullen aan die te maken hebben met de productie van drugs. Onder andere spullen die gebruikt worden bij de kweek van wiet. Denk aan stekbakjes, bloempotten en droogrekken. Ook troffen de agenten daar bijna 140 kilo wiet aan.

1,5 kilo cocaïnebase

WasserijVerder vonden de agenten er diverse chemicaliën die gebruikt worden bij het ‘wassen’ van cocaïne en troffen ze ongeveer 1,5 kilo cocaïnebase aan. De politie vermoedt een zogeheten cocaïnewasserij te hebben opgerold. In een cocaïnewasserij wordt cocaïne uit dragermateriaal, zoals bijvoorbeeld uit kleding of shampoo, gehaald. Criminelen verstoppen de cocaïne in deze producten, maar om het te verkopen moet dit proces met behulp van chemicaliën worden teruggedraaid. 
Medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) zijn ter plaatse gekomen om de wasserij te ontmantelen.

Bron en foto: politie.nl