Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Corona zorgt voor omzetstijging dealers

jan 14, 2021
Zakje cocaïne

Haha, jij dacht dat echt iedereen naar de klote gaat omdat de winkels dicht zijn. Jij dacht dat er geen drugs meer gebruikt wordt nu er geen legale feesten meer zijn? Fout hoor. De dealers draaien topomzetten en voor hun kan de crisis niet lang genoeg duren.

Zorgen

De huisartsen hebben het niet alleen druk met Corona, maar ook met het zich zorgen maken over jongeren die deze lockdown meer drugs zijn gaan gebruiken. Bij die groep speelt volgens Jellinek verveling een grote rol.

Jellinek

We zien in ons onderzoek sinds maart twee groepen jongeren. Een deel van hen is minder drugs gaan gebruiken. Maar de andere groep jongeren grijpt nu juist sneller naar harddrugs”, zegt senior preventiewerker van Jellinek, Judith Noijen. Dit doet ze op de website van 1vandaag.

Oorzaken

De oorzaken van de stijgende omzetten van de lokale en landelijke dealers is wel te verklaren. De jeugd gebruikt de term ‘ach, ik ben nog jong’, de drugs doet ze de ellende tijdelijk vergeten en tot slot is het de verveling. Want de jeugd verveelt zich de touwtakken.

Experimenteren

Tijd zat, dus tijd zat om eens te experimenteren. Neem gerust eens een kijkje in onze smartshop als je niet meteen met chemische middelen aan de slag wilt. Bij die chemische meuk ligt niet alleen de verslaving op de loer, maar je weet ook niet wat ze er allemaal in stoppen.