War on drugs

Opmerkelijke steun voor de salarissen van de drugsbestrijders in Nederland uit een opmerkelijke hoek; het dagblad van het Noorden. Ze stellen: “De politie kan de toenemende (drugs)criminaliteit onmogelijk alleen stoppen. Als samenleving moeten we niet wegkijken en waar mogelijk meehelpen.”

Podium voor gymleraar

Het Dagblad van het Noorden geeft een podium aan Herman de Muinck, oud-docent lichamelijke opvoeding en veiligheidscoördinator in het voortgezet onderwijs. Herman is er nog eentje van de oude stempel en denkt waarschijnlijk dat iedereen die wel eens een pilletje slikt, de volgende dag oude vrouwtjes in het park gaat beroven om aan een nieuw pilletje te kunnen komen.

Oude stelling

Herman de Muinck vindt dat in de strijd tegen de oprukkende (drugs)criminaliteit de oude slogan ‘Die pet past ons allemaal’ weer van stal moet worden gehaald. Iedereen moet verraden worden zegt hij daarmee eigenlijk. Herman gaat in zijn eentje een poging doen het volk te bewegen een schuldgevoel te krijgen als ze drugs gebruiken. Net zoals Grapperhaus dat al heeft gepoogd.

Onder een steen

We zuchten als we dit soort berichten lezen. Waarom? Omdat oud presidenten van Amerika zeggen dat de strijd onzinnig is, de Nederlandse Politieacademie komt tot diezelfde conclusie, de Volkskrant schreef er al talloze keren over,

Leesvoer voor de Muinck

Beste Herman, schenk een kop thee in, ga er eens lekker voor zitten en klik de onderstaande links eens aan. Er zal een wereld voor je open gaan en de kans is groot dat je na het lezen je mening over de oorlog tegen drugs zult bijstellen. Of je moet natuurlijk oog- en oordoppen blijven dragen. Maar dan kan je altijd nog een website opzoeken waar je je onzin wereldkundig kunt maken aan 100 lezers.

https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/opinie-war-on-drugs-leidt-in-de-vs-tot-moderne-vorm-slavernij~bfef506a/

https://www.theguardian.com/society/2011/jul/24/war-on-drugs-40-years

https://www.mo.be/opinie/ik-spreek-uit-ervaring-de-war-drugs-bestaat-niet

https://drugpolicy.org/issues/brief-history-drug-war

en de belangrijkste: https://www.politieacademie.nl/kennisenonderzoek/kennis/mediatheek/pdf/91872.pdf

Altijd blijven lachen!

Door Bassie Adriaan

Hoi hoi hoi piepeltjes ik ben Bassie Adriaan. Niet die clown hoor, die is al 116 inmiddels, maar Bas zoals ik altijd was. Ik schrijf zo af en toe een column voor de website waar je nu op zit en ik doe dat geheel op eigen verantwoording. Dus niet boos worden op de mensjes van Wapwinkel als je het niets eens bent met de letters die ik hier in een opmerkelijke volgorde plaats. En denk er om: altijd blijven lachen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *