Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Dagblad steunt oorlog tegen drugs

jul 29, 2021

Opmerkelijke steun voor de salarissen van de drugsbestrijders in Nederland uit een opmerkelijke hoek; het dagblad van het Noorden. Ze stellen: “De politie kan de toenemende (drugs)criminaliteit onmogelijk alleen stoppen. Als samenleving moeten we niet wegkijken en waar mogelijk meehelpen.”

Podium voor gymleraar

Het Dagblad van het Noorden geeft een podium aan Herman de Muinck, oud-docent lichamelijke opvoeding en veiligheidscoördinator in het voortgezet onderwijs. Herman is er nog eentje van de oude stempel en denkt waarschijnlijk dat iedereen die wel eens een pilletje slikt, de volgende dag oude vrouwtjes in het park gaat beroven om aan een nieuw pilletje te kunnen komen.

Oude stelling

Herman de Muinck vindt dat in de strijd tegen de oprukkende (drugs)criminaliteit de oude slogan ‘Die pet past ons allemaal’ weer van stal moet worden gehaald. Iedereen moet verraden worden zegt hij daarmee eigenlijk. Herman gaat in zijn eentje een poging doen het volk te bewegen een schuldgevoel te krijgen als ze drugs gebruiken. Net zoals Grapperhaus dat al heeft gepoogd.

Onder een steen

We zuchten als we dit soort berichten lezen. Waarom? Omdat oud presidenten van Amerika zeggen dat de strijd onzinnig is, de Nederlandse Politieacademie komt tot diezelfde conclusie, de Volkskrant schreef er al talloze keren over,

Leesvoer voor de Muinck

Beste Herman, schenk een kop thee in, ga er eens lekker voor zitten en klik de onderstaande links eens aan. Er zal een wereld voor je open gaan en de kans is groot dat je na het lezen je mening over de oorlog tegen drugs zult bijstellen. Of je moet natuurlijk oog- en oordoppen blijven dragen. Maar dan kan je altijd nog een website opzoeken waar je je onzin wereldkundig kunt maken aan 100 lezers.

https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/opinie-war-on-drugs-leidt-in-de-vs-tot-moderne-vorm-slavernij~bfef506a/

https://www.theguardian.com/society/2011/jul/24/war-on-drugs-40-years

https://www.mo.be/opinie/ik-spreek-uit-ervaring-de-war-drugs-bestaat-niet

https://drugpolicy.org/issues/brief-history-drug-war

en de belangrijkste: https://www.politieacademie.nl/kennisenonderzoek/kennis/mediatheek/pdf/91872.pdf

Altijd blijven lachen!