Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

De Kracht van Kanna Extract 10X

jan 25, 2024
Kanna bij Wapwinkel

In de wereld van natuurlijke supplementen is Sceletium Tortuosum, beter bekend als Kanna, een naam die steeds meer aandacht trekt. Dit Kanna 10X extract, beschikbaar op Wapwinkel, is een krachtige en verfijnde vorm van deze traditionele Zuid-Afrikaanse plant.

De oorsprong van Kanna

Kanna komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, waar het al eeuwenlang wordt gebruikt door inheemse stammen. Deze mensen ontdekten al snel de kalmerende en geestverruimende effecten van deze plant. Historisch gezien gebruikten krijgers Kanna na veldslagen om gevoelens van angst en depressie te verminderen. In de loop der tijd is de naam Kanna synoniem geworden voor de gedroogde plant en wordt deze gebruikt voor zowel recreatieve als therapeutische doeleinden.

Actieve bestanddelen van Kanna

De kracht van Kanna ligt in zijn actieve alkaloïden: mesembrine, mesembrenone, mesembrenol en tortuosamine. Mesembrine, het voornaamste alkaloïde, werkt als een serotonineheropnameremmer (SSRI), wat betekent dat het de serotonineniveaus in de hersenen kan verhogen.

Effecten van Kanna extract 10X

Dit 10X extract van Kanna kan een positieve invloed hebben op je stemming, waarbij het de negatieve gevoelens geassocieerd met stress en angst vermindert. Gebruikers ervaren vaak eerst een stimulerend en euforisch effect, dat later overgaat in een kalmerende sensatie. Deze effecten zijn sterker dan bij het traditionele gebruik van Kanna. Bovendien kan het combineren van Kanna met cannabis de effecten van beide substanties versterken.

Gebruik en dosering

Traditioneel werd Kanna gekauwd en het speeksel doorgeslikt. Het is ook bekend dat de Bosjesmannen van Afrika het snuiven of roken, soms gemengd met andere kruiden. Voor dit 10X extract wordt een dosering van 20 mg aanbevolen voor een kopje thee, wat aanzienlijk minder is dan de normale dosis voor gedroogd kruid.

Belangrijke waarschuwing

Belangrijk om te weten is dat Kanna werkt als een SSRI en daarom niet gecombineerd mag worden met andere SSRI’s of MAO-remmers. Voor meer informatie over deze interacties, bezoek de MAO-remmer pagina op Wapwinkel.

Conclusie

Sceletium Tortuosum (Kanna) Extract 10X biedt een unieke kijk in de traditionele Afrikaanse geneeskunde en zijn moderne toepassingen. Met zijn rijke geschiedenis en krachtige effecten is dit extract een fascinerende aanvulling voor diegenen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke remedies en geestverruimende planten. Bezoek Wapwinkel voor meer informatie en om je eigen Kanna 10X extract te bemachtigen.