Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

De Pablo Escoburger, heb jij ‘m al geproefd?

jan 31, 2019

Okay, je moet even in het vliegtuig stappen naar down under met bestemming Melbourne om precies te zijn. Maar dan heb je ook wat.

Een nieuwe pop-up burgerbar die de naam Pablo’s Escoburgers draagt, is onlangs geopend in Prahran in Melbourne, Australië. Het kleine restaurant dankt zijn naam aan de late Colombiaanse drugsbaas Pablo Escobar, die ongeveer 80% van alle cocaïne leverde die eind jaren tachtig in de VS werd geïmporteerd.

Gerechten met een thema

De bar serveert gerechten met een thema, zoals een burger met een lijn van ‘cocaïne’, (wat stiekem eigenlijk knoflookpoeder is), compleet met een nep biljet van $ 100 met het gezicht van Escobar erop. De bakmanden worden ook geleverd met een nep zakje cocaïne en een metalen lepeltje.

Huilie huilie

En zoals altijd blijken er ook nu weer mensen te zijn die het briljante marketing plan van de eigenaar niet kunnen waarderen en er de humor niet van inzien. In feite werd de bar beschuldigd van het verheerlijken van moord en drugsgebruik.

Facebook bericht

De bar maakte snel een bericht op Feestboek om hun positie te verduidelijken en zei dat ze gewoon Australiërs zijn met een duister gevoel voor humor, en dat ze niet iemand willen beledigen met hun buitensporige restaurantthema.

Het restaurant heeft een verklaring vrijgegeven   waarin staat:

“We are very proud of our burgers but we do also understand that Pablo Escobar was a horrible man who destroyed the lives of thousands of Colombians, We do not condone, idolise or promote Pablo Emilio Escobar or his actions in anyway. We are however Australian and know how to have a laugh about a good play on words. Its just a name of a pop up burger bar not really a theme. Hard not to offend someone in 2019. Lots of Colombians enjoy the burgers here, also a lot give us terrible reviews and upset comments on FB much the way Pablo himself would have if he was still here today. Take the high road people, put it to rest and learn to forgive and forget!
Either way we love you all the same in a very “unpablo” way and know you will love our burgers. enjoy!”

Ondanks de controverse lijken veel mensen toch de humor wel te kunnen waarden en het is dan ook razend druk in de zaak.

Dit bericht bekijken op Instagram

First you get the money, then you get the burgers #money #power #women #whitelines #scarface #blow #pabloescobar #burgers #speakeasy #dinner #burgersandfries #cartel #cocaine

Een bericht gedeeld door salam1 (@rahalam) op 30 Jan 2019 om 1:27 (PST)

Pablo’s broer is de linke loetje

Naast online trollen kunnen de eigenaren van de bar zich ook zorgen maken over Pablo Escobar’s broer Roberto, die een bedrijf runt dat draait om de reputatie van de overleden drugsbaron. Roberto staat erom bekend het ‘handelsmerk’ en de naam van zijn familie te beschermen. In feite is Roberto in een voortdurende juridische strijd met Netflix over de weergave van zijn familie in de originele serie Narcos . Volgens TMZ heeft Roberto vorig jaar geschikt met Netflix, maar de details van de deal zijn onbekend.

Het adres

Lekkere trek gekregen? Dan hier het adres van deze geweldige tent:
Pablo’s Escoburgers zijn te vinden op 173 High St in Prahran, Victoria, Australië 3181.