Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

De wiet stazi was weer op pad in Brabant

apr 18, 2018

Maandag 16 april heeft de politie onderzoek gedaan op verschillende adressen in Brabant om te controleren of er wiet gekweekt werd.

In een woning aan de Groene Slinger te Standdaarbuiten vond de politie in twee slaapkamers en op zolder drie kweekruimtes. In deze ruimte werden ook droognetten aangetroffen waarop in totaal 4500 gram inmiddels gedroogde wiettoppen lagen. Over de drie ruimtes werden in totaal 300 wietplanten gekweekt. De elektriciteit was niet afgetakt, maar de energiemeter bleek gemanipuleerd te zijn, zodat de juiste afname niet werd geregistreerd. In de woning werd niemand aangetroffen. De wietkwekerij werd in beslag genomen en ontmanteld. De woningstichting meldde dat de huur opgezegd zou worden. De huurder van de woning zal later deze week voor het afleggen van een verklaring zich bij de politie melden. Alle in beslag genomen goederen en de wietplanten werden  vernietigd.

In een pand aan de Koekoeksedijk te Moerdijk werd eveneens een onderzoek ingesteld naar een vermoedelijke wietkwekerij. Tijdens het onderzoek in dit pand was geen wietkwekerij in werking, maar bleek wel dat er een illegale aansluiting op het energienetwerk was gemaakt. Na betaling van enkele forse energierekeningen zullen de panden weer aangesloten worden op het energienetwerk.

Bron: politie.nl