Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

De wiet teams zijn er maar druk mee

jun 1, 2018
WietWiet (geen hennep!)

De “ik hou mezelf in stand tegen beter weten in maar ik moet ook mijn hypotheek betalen” teams van de politie zijn er maar weer druk mee geweest de afgelopen week. Ze krijgen nog eens groene vingers zou je bijna denken.

Bunschoten-Spakenburg – Op woensdag 30 mei werd een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. Er werd nog geen verdachte aangehouden. Rond 21.30 uur ging de politie, na een melding van een vermoedelijke hennepkwekerij, een bedrijfspand binnen aan de Hooistreep. In het pand troffen agenten in een afgesloten ruimte zes kweektenten met hennep aan. Na onderzoek bleek dat er tevens sprake was van diefstal van water en stroom. De politie nam de 1800 hennepplanten in beslag ter vernietiging. Er werd niemand aangehouden en de politie is een onderzoek gestart.


Vierpolders – De politie heeft in Vierpolders een watersilo vol met 3.400 hennepstekken ontdekt. Bij de inval hielden agenten drie personen aan. De actie vond plaats op woensdag op een terrein aan de Tussenweg in Vierpolders. De politie kreeg informatie over de hennep uit een ander onderzoek. Via deze informatie kwam de recherche uit bij de watersilo. Politiemensen gingen hier woensdag heen en een gespecialiseerd bedrijf ontmantelde de kwekerij. Tijdens de doorzoeking in de woning vonden rechercheurs enkele duizenden euro’s en sieraden en namen deze in beslag.


Alkmaar – Op woensdagmorgen deed de politie onderzoek in twee schuurtjes achter woningen aan de Mondriaanstraat in Alkmaar. In de schuurtjes bleek hennep te zijn verbouwd. De politie hield een 31-jarige Alkmaarder als verdachte aan. Het onderzoek vond plaats in twee schuurtjes bij naast elkaar gelegen woningen. In het eerste schuurtje werd geen kwekerij meer aangetroffen. Wel lagen er vuilniszakken met afval uit een kwekerij. In het tweede schuurtje vond de politie nog wel een kwekerij. Er waren echter geen planten meer aanwezig. Aan de staat van de apparatuur te oordelen, waren er echter meerdere kweken geweest. Bij controle bleek er bovendien sprake te zijn van diefstal van stroom.


Son en Breugel – – In een schuur achter een woning aan de Gaskendonk werden in de nacht van woensdag op donderdag vijf mensen aangehouden die hennep aan het knippen waren. De eigenaar van de schuur meldde zich later op het bureau en zit ook vast. Omdat er actuele informatie binnen was gekomen dat in de betreffende schuur hennep geknipt zou worden, namen we met meerdere eenheden een kijkje. Er brandde licht en toen we, zonder kloppen, naar binnen liepen zagen we dat er volop bedrijvigheid was. We troffen in een verborgen ruimte ook een kleine kwekerij met 35 planten aan, die werd ontmanteld. Los van de planten in de kwekerij namen we in totaal enkele tientallen kilo’s hennep en henneptoppen in beslag.


BUNSCHOTEN-SPAKENBURG – De politie heeft in Bunschoten een wietkwekerij opgerold. Er stonden 1800 plantjes in een gebouw aan de Hooistreep op industrieterrein Haarbrug-Zuid, net buiten het dorp. Bij de politie was een melding binnengekomen over een mogelijke hennepplantage op het adres. De wietplanten bleken verstopt op de tweede verdieping. Die was alleen te bereiken was via een trap achter een dubbele wand, achter in een aannemersloods. Bij de inval zijn geen verdachten aangehouden. De stroom en het water voor de plantage werd illegaal afgetapt.


  • redactie: vervang het woordje “hennep” in de bovenstaande teksten voor “wiet”. Hennep is namelijk een vezel plant die voor diervoeder of het maken van kleding of een dashboard gemaakt wordt.