Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

De Zeewoldense wietkwekerij is afgefikt

jul 25, 2023
Brandweerwagen

Zeewolde – Bij een brand in een bedrijfspand aan de Grootzeil in Zeewolde is een wietkwekerij aangetroffen. De brand brak maandagochtend 24 juli rond 09.30 uur uit. De kwekerij werd ontdekt toen de brand onder controle was. De omvang van de wietkwekerij is nog niet bekend.

Brand in de kwekerij

De brand is ontstaan in een ruimte die was ingericht als wietkwekerij. De brandweer onderzoekt nog de precieze oorzaak van de brand. Er wordt ook een bouwkundig onderzoek gedaan naar de veiligheid van het pand.

Er is niemand aangehouden, wel wordt de betrokkenheid van de (ver)huurder onderzocht. Deze personen worden later uitgenodigd voor verhoor.

De wietplanten worden in beslag genomen en vernietigd. De precieze hoeveelheid planten is op dit moment nog niet bekend, omdat het pand nog niet veilig genoeg is om te betreden.

Veiligheid bla bla

Weer een stok om de hond mee te slaan, een brand in een wietkwekerij. Maar wat te denken van brand in een varkensfokkerij, een champignonkwekerij, een paardenstal, een pluimveebedrijf? Branden komen overal voor.