Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Decibel prima verlopen zonder politie

aug 20, 2018

Het festival Decibel Outdoor in Hilvarenbeek is uitstekend verlopen, ondanks de afwezigheid van de 300 politieagenten die normaal aanwezig zijn op dit evenement.

De politie is aan het staken voor een betere CAO en daarom moet Decibel outdoor het zonder agenten doen. Ondanks dat, is het festival van afgelopen weekend de rustigste editie ooit sinds het festival zich vestigde op de Beekse Bergen in 2006, aldus burgemeester Ryan Palmen: “Volgend jaar weer zonder politie?”

Politie zegt nee

STOP! Zei de politiebond, die een prachtig uitje en een flink daaraan gekoppeld budget aan hun neus voorbij zagen gaan. Er zijn op het Decibel Outdoor-festival in Hilvarenbeek “behoorlijk wat drugsgerelateerde zaken” geweest, zegt een woordvoerder namens alle politiebonden tegen Omroep Brabant. Burgemeester Palmen heeft voor zijn beurt gesproken en de landelijke media koppen inmiddels de hapklare teksten die de politiebond in de haast zondag rondstuurde.

Het is duidelijk, de gigantische politie inzet is zwaar overdreven want alles is gewoon rustig verlopen maar dat horen ze bij de politie liever niet klaarblijkelijk. Die laten liever horen hoe belangrijk ze zijn om een festival met zo’n 50.000 bezoekers ordentelijk te kunnen laten verlopen.