Die drugs naar Suriname komt niet aan

Suriname als bestemming

In de haven van Vlissingen zijn in dozen in een container verschillende soorten verdovende middelen aangetroffen. De vondst werd al op 24 april gedaan, maar kan vanwege onderzoeksbelangen nu pas worden gemeld.

Dozen waspoeder

In onder andere lege dozen waspoeder en bokszakken werden naast 15 kilo hasj ook 1,3 kilo cannabis, ruim 300 gram heroïne en maar liefst 5223 XTC-pillen ontdekt. De zending was bestemd voor een bedrijf in Paramaribo.

De vondst werd gedaan door de Douane die niet alleen containers die in de havens van Nederland aankomen controleert, maar ook zendingen die de havens juist verlaten.

Vernietigd

Alle drugs zijn inmiddels vernietigd en het HARC-team is bezig met een onderzoek. Het HARC-team is een samenwerkingsverband tussen Douane, FIOD, het Openbaar Ministerie Rotterdam en de Zeehavenpolitie.

Bron: Openbaar Ministerie. Foto: Openbaar Ministerie

Door Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *