Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Dik 500 kilo wit pretpoeder in haven Rotterdam

veel coke

Enige jaren geleden zou een bericht over een halve ton aangetroffen cocaïne nog CNN gehaald hebben en nu is het een bericht dat je wekelijks wel tegenkomt. Een schoolvoorbeeld van de werking van de oorlog tegen drugs.

40 miljoen euro

De Douane heeft dinsdag in de Rotterdamse haven 529 kilo cocaïne onderschept. De straatwaarde van de partij verdovende middelen is bijna 40 miljoen euro.

Motorschip Trudy

De cocaïne werd aangetroffen aan de bakboordzijde van het ruim van de MS Trudy. De boot lag afgemeerd bij een bedrijf aan de Merwedehaven. In het ruim werden pakketten en plastic aangetroffen. De Douane heeft de drugs vervolgens van het schip gehaald en afgevoerd. De boot was geladen in Brazilië en na lossingen in Duinkerken en Antwerpen voor de laatste lading in Rotterdam aangekomen.

Verschillende pakketten

Uiteindelijk werden er 29 grotere pakketten aangetroffen met daarin 10 pakken van circa één kilo per stuk,  een pakket met 9 blokken van een kilo en 46 pakketten met daarin pakketten van 5 kilo cocaïne.

HARC-team

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Bron: Openbaar Ministerie

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *