Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Directeur van Wanrooy wordt geslacht

sep 5, 2018

Terwijl de vorige week aangehouden directeur van Wanrooy uit Oosterhout in volledige beperking zit, heeft justitie geen enkele beperking en speculeert de media er ook op los. Ook de clickbait website Omroepbrabant.nl doet natuurlijk niet aan hoor en wederhoor en klopt het verhaal graag op, want sensatie.

Omroepbrabant kopt ‘Directeur Van Wanrooy zat om de tafel met Colombiaanse drugsbende Clan del Golfo’. Of dit waar is weet natuurlijk alleen de Colombiaanse drugsbende en van Wanrooy. Maar kennelijk kan het Omroep Brabant niets schelen of van Wanrooy mogelijk beschadigd wordt door dergelijke koppen te plaatsen. Om misselijk van te worden, de man (en zo ook zijn advocaat) kunnen zich niet verweren door de beperking van justitie.

Van Wanrooy zou zijn bestellingen van cocaïne bij de Colombianen gedaan hebben via social media. Hij bestelde dan ‘witte bananen’. Erg ongeloofwaardig natuurlijk want als de grote mannen met hele grote risico’s in cocaïne willen handelen, is het laatste dat zij gebruiken wel social media. Laat staan dat de bestellingen zo werden gedaan.

Vorige week kwam er een bestelling met dozen bananen waartussen 3.500 kilo cocaïne verstopt zat, bleek vorige week bij onderschepping van de drugs in de haven van Antwerpen. Daarbij werden vijf verdachten aangehouden. Een paar dagen na de vondst werd er weer 4.000 kilo cocaïne gevonden in Oosterhout. De politie meldde destijds dat er geen verband tussen de twee vondsten is: “We vinden het wel erg toevallig.” Gelukkig is er op toevalligheden nog nooit iemand door een rechter veroordeeld.

Het wachten is nu tot van Wanrooy uit beperking komt en hij of zijn advocaat kunnen reageren op deze aantijgingen.