Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Dit schrijft de media over drugs

jan 25, 2023
Media drugs

Drugs is een trefwoord dat vaak wordt gebruikt door de media, maar ook door internetgebruikers die het intikken bij Google. Wij maakten een rondje lang het internet om te zien wat de media zoal bezighoudt rondom dit onderwerp.

Trouw

Trouw kopt dat het Portugese eiland Madeira wordt overspoeld met drugs. Jurriaan van Eerten schrijft er een artikel over op de website:
In 2001 decriminaliseerde Portugal alle drugs. Madeira vraagt de regering met klem om dat beleid terug te draaien, nu het aantal drugsverslaafden er de pan uit rijst. ‘De drugsmarkt is hier volledig anders dan in Lissabon.’

Hart van Nederland

De journalisten van Hart van Nederland ontdekten een bericht van de douane die drugs had ontdekt in potten pindakaas. Ze maken daar vervolgens het inkoppertje over ‘je wordt er niet groot en sterk van’. Lees hier het artikel.

Gazet van Antwerpen

Het Gazet van Antwerpen is bezorgd over een schietpartij in een park in Mechelen en schrijft daar over.

RTV Drenthe

Op de website van RTV Drenthe een artikel over een 61 jarige man die uit zijn huurwoning is getrapt na de ontdekking van illegaal vuurwerk (60 Kg) en softdrugs (1,5 Kg).

Brabants Dagblad

In Brabant schrijven ze wat af over drugs. Die zitten ook midden in de warzone daar… Het Brabants Dagblad heeft dit: SCHAIJK – Een 22-jarige man uit Apeldoorn en een 47-jarige man met onbekende woonplaats zijn maandagavond aangehouden in Schaijk, omdat zij een handelshoeveelheid softdrugs bij zich hadden in hun auto. De politie controleerde de auto na een melding over een mogelijke bedreiging en vuurwapenbezit.