Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Dode door drugsruzie

jan 15, 2017

FOXHOL – De schietpartij in het Groningse Foxhol, die de 29-jarige Dennis Bruns uit Musselkanaal fataal is geworden, heeft mogelijk te maken met ruzie over drugs.

De aanhouding van tien verdachten in Zuidlaren en omliggende dorpen werd het gesprek van de dag. Er wordt volop gespeculeerd over enkele verdachten die actief zijn in het drugscircuit. Het adres in Foxhol staat bekend als een adres waar flink gedeald zou worden. De gemeente Hoogezand-Sappemeer heeft de woning vorig jaar voor drie maanden gesloten vanwege drugshandel.

Na het schietincident in de Talingstraat vluchtten de daders in meerdere auto’s. Een daarvan werd leeg aangetroffen in Zuidlaren. Mede dankzij de inzet van speurhonden kon de politie tien verdachten (23-42 jaar) aanhouden op één adres. Later volgde nog een elfde aanhouding in de provincie Groningen. Zeven zijn weer vrijgelaten. Alleen de vier die nog vastzitten, zijn verdachte in de zaak. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit en doet geen mededelingen over de onderlinge relaties.