Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Douane treft 3 miljoen illegale sigaretten

aug 9, 2022
Sigaretten illegaal

Donkere tijden, ook voor de nicotine verslaafden onder ons. Nu een kuub gas net zoveel kost als een pakje van die kankerstokjes is de keuze makkelijk gemaakt als je warm wilt douchen. Dan koop je illegale sigaretten. Iets dat we de komende tijd nog veel gaan horen vermoeden wij.

Ze stonden in Weert

De douane heeft donderdag tijdens een controle met de politie in Weert ruim 3 miljoen illegale sigaretten aangetroffen. Een tabakshond (ja die bestaan echt) deed de vondst in een paardenstal in Weert. Tijdens de controle rook de tabakshond iets anders dan alleen paardenstront, aldus de douane. Met de partij illegale sigaretten werd geprobeerd om ruim 776 duizend euro aan accijnzen te ontduiken. De rookwaar is vernietigd; niet opgerookt.

Zelf draaien

Een alternatief voor de echte junkies is het zelf draaien van je peuken. Je koopt hulzen en een fijn automaatje. Dan rij je even naar België waar je voor weinig enorme emmers met tabak van bekende merken kunt kopen. Even een avondje knallen en je hebt zo 3 of 400 sigaretten gedraaid. Kan je van het geld dat overblijft de c.v. ketel weer een paar uur laten draaien.

Powermatic, zelf sigaretten maken