Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Douane trekt weer eens een prijsje

jun 24, 2021

In de haven van 010 heeft de douaneheeft enkele voor hun zeer succesvolle dagen achter de rug. In meerdere grote vangsten werd in totaal 1.159 kilo cocaïne in beslag genomen. De straatwaarde van de drugs wordt geschat op bijna 87 miljoen euro, dat meldt het Openbaar Ministerie.

Zaterdag

Zaterdag was het raak in een container in één van de terminals. Daar bleek 145 kilo drugs in te zitten. Maandag was het twee keer feest: 660 kilo wit wakker blijven poeder in een container met autobanden afkomstig uit Panama en 258 kilo in een container met bananen uit Ecuador. 

Meer cocaïne

Gisteren was het weer bingo voor de speurders met liefst drie vangsten. Achter het kopschot van een container met passievruchten uit Colombia werden 55 kiloblokken en twee halve kiloblokken aangetroffen, in een koelcontainer op een opslagterrein lag 3 kilo coke en achter de luiken van een koelcontainer met bananen uit Peru zat nog eens 37 kilo verstopt. 

Zinloos

Alle drugs is uiteraard vernietigd. En wie denkt dat er nu geen gram meer te koop is, of dat de criminaliteit daalt die heeft het fout, heel fout. Deze geldverslindende acties leiden tot HE-LE-MAAL niets.