Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drie aanhoudingen in drugsonderzoeken

jan 4, 2024
Drugsvangst in Eindhoven

In Eindhoven heeft de politie vandaag twee grote successen geboekt in onderzoeken naar drugshandel. Een eerste doorbraak kwam in een zaak waarbij een 41-jarige man werd gearresteerd. Hij wordt verdacht van de handel in drugs en wapens, ontdekt via informatie uit de gekraakte communicatiedienst Encro-chat.

Nog een inval

Tegelijkertijd vond er in een ander onderzoek een inval plaats in twee woningen aan de Halvemaanstraat. Daar trof de politie aanzienlijke hoeveelheden softdrugs en contant geld aan. Twee mannen uit Eindhoven, van 32 en 43 jaar oud, zijn daarbij aangehouden. Alle betrokkenen zijn in hechtenis genomen voor verdere ondervraging en onderzoek.

Blokken hasj

In het kader van het onderzoek naar softdrugs vonden politieagenten in twee Eindhovense woningen aan de Halvemaanstraat flinke hoeveelheden softdrugs, zoals blokken hasj en wiettoppen, en aanzienlijke contante geldbedragen. De twee bewoners, 32 en 43 jaar oud, zijn opgepakt op verdenking van drugshandel. Ze zijn momenteel in detentie voor verder onderzoek en de auto van één van de verdachten is in beslag genomen.

EncroChat

In een apart onderzoek, voortvloeiend uit EncroChat gegevens, werd een 41-jarige Eindhovenaar als verdachte geïdentificeerd. Hij wordt verdacht van handel in diverse soorten harddrugs en vuurwapens. De politie onderzocht gesprekken uit 2020 tussen hem en andere personen, waarin werd gesproken over drugs en wapens. De man is vandaag in zijn woonplaats gearresteerd en wordt momenteel verhoord op het politiebureau. Het onderzoek gaat onverminderd voort.