Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drie Tilburgse wietkwekers gestopt met kweken

feb 26, 2019

Agenten hebben gisteren , maandag 25 februari, in drie woningen wietkwekerijen aangetroffen. In totaal werden 889 wietplanten in beslag genomen. De politie deed onderzoek naar de woningen nadat er verraders hadden gebeld meldingen waren binnengekomen dat er sprake zou zijn van wietkwekerijen.

Het gaat om woningen aan het Julianapark (237 wietplanten), Dolomietenlaan (326 planten) en in de Tartinistraat (336 wietplanten verdeeld over twee ruimten in de woning). In de woning aan het Julianapark troffen de agenten en medewerker van de energieleverancier een gevaarlijke aansluiting van de elektriciteit aan.  De wietplanten en de apparatuur benodigd voor de kweek is in beslag genomen en vernietigd. Er zijn geen personen aangehouden.

Helpt niets

De verdachten moeten zich op een later moment  verantwoorden. Onbekend is hoeveel geld deze hele operatie heeft gekost. Wel is bekend dat er geen jointje minder wordt gerookt en ook dat de Tilburgse coffeeshops gewoon voldoende voorraad hebben die ze gedoogd gewoon aan de voordeur mogen verkopen.