Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drone strooit met zakjes wiet

DoorRedactie

sep 4, 2020 , ,
Wiet Tel Aviv

Een geschenk uit de hemel toch! Een drone die zakjes wiet uitstrooit over de stad. Dat leverde flink wat graaipartijen en gevaarlijke situaties op.

Wietliefhebbers

Voor wietliefhebbers in Tel Aviv leek de stad even op een paradijs: een drone die vanuit de lucht zakjes met cannabistoppen liet vallen in het centrum van de Israëlische stad. Het ging om een actie van activisten die willen dat cannabis in het land gelegaliseerd wordt.

Aangekondigd

Helemaal uit het niets kwam de stunt niet, want deze was al reeds aangekondigd op social media. “Het is zover”, schreef de actiegroep Green Drone op het platform Telegram. “Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, het is de Green Drone die je gratis cannabis bezorgt vanuit de lucht.”

Graaiende voetgangers

Tientallen zakjes wiet lagen door de actie op het Rabin-plein, waar een enkele voetganger stopte om er een paar op te rapen. Sommige mensen waagden zich op de straten naast het plein tussen de auto’s om de zakjes te pakken. Voor zover bekend zijn hierbij geen ongelukken gebeurd gelukkig.

https://t.co/3Jpz5PZRir

Politie

De meeste zakjes werden helaas in beslag genomen door politieagenten, die minder blij waren met de vliegende drugskoerier. De twee bestuurders van de wietdrone werden ook opgepakt. 

Medische doeleinden 

In Israël is het gebruik van cannabis toegestaan voor medische doeleinden, maar gebruik als genotsmiddel is verboden. Wel gaf de regering in mei toestemming voor de export van medicinale cannabis, die het land honderden miljoenen dollars op moet leveren.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *