Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugs bij inval in horecazaak

jul 16, 2018
kroeg

Maarssen – De politie heeft vrijdagavond 13 juli een inval gedaan in een horecagelegenheid aan het Harmonieplein. Daarbij is een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. Er zijn vijf aanhoudingen verricht.

Agenten in burger gingen omstreeks 20:45 uur het pand binnen en doorzochten de zaak. Op dat moment waren negen mensen in de zaak aanwezig. Op het terras zaten zes mensen. Bij diverse mensen werd een gebruikershoeveelheid en ook meer aangetroffen. Tevens werd in de horecagelegenheid een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen, vermoedelijk XTC pillen en cocaïne.

Aanhoudingen

Er werden in totaal zes aanhouden verricht. Vijf voor het bezit van danwel handel in verdovende middelen, één voor het niet voldoen van een bevel of vordering. De aangehouden verdachten waren allemaal mannen tussen de 20 en 50 jaar oud afkomstig uit Maarssen en Breukelen.

Spoedsluiting

Aanleiding voor de inval vormde informatie dat in de zaak zou worden gehandeld in drugs. Toen de politie inderdaad klanten naar buiten zag komen met drugs op zak, werd besloten tot de instap. Nader onderzoek moet uitwijzen wat en hoeveel er precies is aangetroffen en wie verantwoordelijk kan worden gehouden voor de handel.

De burgemeester heeft besloten tot een spoedsluiting van de horecagelegenheid voor de duur twee weken.

Bron: politie.nl

kroeg