Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugs importeur en exporteur gepakt

mrt 10, 2023
Politie, boeien

Breda – De politie hield woensdag 8 maart tijdens een controle in Breda een 53-jarige Nederlandse man die woonachtig is in België aan. De man stond gesignaleerd en moet nog 1772 dagen gevangenisstraf uitzitten, omdat hij is veroordeeld voor betrokkenheid bij de import en export van drugs via de haven in Antwerpen.

Transportsector

Agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid bezochten het bedrijf waar de man werkzaam was in het kader van bestrijding van ondermijning in de transportsector. Daar troffen ze de veroordeelde man aan, hebben hem aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex.

TFOC

Georganiseerde criminaliteit ondermijnt de samenleving. Om deze ondermijning in (specifiek) de transportsector tegen te gaan werkt de politie, de logistieke en transportsector, Openbaar Ministerie, Douane, Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee en betrokken gemeenten samen aan het weerbaar maken van werkgevers, werknemers en andere belangrijke spelers. Dit gebeurt onder de vlag van het programma Transport Facilitated Organized Crime (TFOC) van de Landelijke Eenheid.